Samsa to popularne w kuchni środkowoazjatyckiej, pieczone pierożki z nadzieniem, zazwyczaj z drobno posiekanego mięsa (baranina, wołowina) z cebulą i przyprawami, ale także z dyni, ziemniaków czy grzybów. Chrupiące ciasto przypomina trochę ciasto francuskie, a pierożki są zazwyczaj posypane sezamem i smarowane żółtkiem przed pieczeniem, często w glinianym piecu tandoor, ale także w tradycyjnych piekarnikach.

18,00 PLN

Samsa ( Zł./Szt. )

Dodatkowe informacje o produkcie

 

W tej sekcji warto umieścić istotne informacje, takie jak skład/materiał, instrukcje konserwacji/użytkowania, wymiary i waga, kraj pochodzenia, warunki gwarancji, zalecenia dotyczące montażu/montażu, informacje o bezpieczeństwie, zgodność z normami/standardami, dane techniczne oraz ewentualne certyfikaty lub nagrody. Dzięki tym danym klienci otrzymują kompletny obraz produktu, co ułatwia im podjęcie decyzji zakupowej i buduje zaufanie do marki.

A website created in the WebWave website builder.

ul. Żwirki i Wigury 4A/6

Gdańsk, 80-463

Adres:

Email:

Telefon: